Rauty jsou společenská událost, obvykle pořádána ve večerních hodinách. Součástí události bývá i bohatá večeře, jídlo si hosté servíruji ve stoje, atmosféra bývá uvolněná.
Na rautech bývají pro hosty připraveny bufetové stoly s širokou nabídkou jídel a nápojů:
- studené a teplé předkrmy
- teplé pokrmy
- studené pokrmy
- deserty
- čokoládové fontány
- nápoje
Nápoje jsou důležitou součástí rautů, přičemž pro příchozí může být připraven „welcome drink” nabízený obsluhou z podnosů. Na rautu se hosté obsluhují sami, vyjma teplé kuchyně, kterou může servírovat obsluha. Rauty jsou oblíbené při pořádání vernisáží, recepcí, firemních oslav a konferencích.
Složení bufetových stolů může být velmi různorodé a záleží pouze na přání a možnostech klienta. Máme bohatou zkušenost s přípravou rautů, pořádaných v interiéru i v exteriéru při různých příležitostech.